måndag, januari 01, 2007

Slutgolat



George W Bush kan andas ut lite grann, dom lyckades få goltuppen hängd innan han hann berätta för mycket om allt stöd i form av underrättelsetjänster, pengar och kemiska massförstörelsevapen som han använde både emot Iran och det egna landets befolkning.

USA:s skattebetalare har fått resultat för de i skrivande stund 354,923,728,076 dollar som gått till de privata företag som nu plundrar Irak i demokratiseringens namn. En del av dessa pengar kommer dock tillbaka, ett bibliotek för 500 miljoner dollar skall byggas i USA för att hedra mannen som inte läser, George Bush. Donatorer är bl.a Saudiarabien och Halliburton.

Irakkriget är ju för övrigt från första början helt och hållet ett projekt för att överföra det amerikanska folkets pengar till de privatägda jätteföretagen och dess ägares bankkonton.

1 kommentar:

Anonym sa...

För rättvisans skull, och här är vi rättvisa, så måste man kanske tillstå att den liten fraktion av dessa miljarder dollar har gått till de som utfört det verkliga jobbet, de som inte FÅR hela bilden av läget, soldaternas löner, men många har blivit belönade postumt......