torsdag, februari 15, 2007

Marknadsföring till varje pris

Kalix satsar på tjejerna. Söndagen den 1 april blir det, säger Linda Andersson, verksamhetschef på Kalix Sportcity som är platsen för arrangemanget.
Linda Andersson säger att en undersökning bland ortens unga visar att tjejer i den här åldersgruppen anser att det finns för lite att göra i Kalix, och den här satsningen därför känns rätt:


Kalix står värd för Nya fröken Sverige

Näringslivschefen Jeanette Nilsson som tycker att ”… personligen är jag emot allt sådant som får unga tjejer att göra sådant som de egentligen inte vill”
menar att det handlar om att sprida positiva bilder av Kalix: ”det här ska ses som en del av vår marknadsföring där ridning och skoter är andra viktiga bitar”
Kalix kommuns satsning på aktiviteter för unga flickor är alltså en skönhetstävling vars egentliga syfte är att marknadsföra kommunen.
Förnedrande och utnyttjande i sken av en satsning, bra jobbat Kalix!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man skäms ju för att tillhöra denna kommun, vad de egentligen skulle ha sagt var att: Vi räknar med att tjäna grova pengar på detta! Något annat kan inte ha drivit dem till att komma på den här idén. Vad blir nästa, några förslag?

Anonym sa...

Låter som sagt som moderat kulturpolitik! :)

Anonym sa...

Har någon frågat tjejerna vad de vill att man satsar på?

Anonym sa...

Det är nog ingen idé, det finns alltid tjejer som tror att detta är deras enda sätt att slå sig fram, tyvärr. :( När skall girigheten någonsin ta ett ansvar, den frågan är nog retorisk och svaret blir förevigt: -Aldrig!

Knapsu sa...

Torparfrun: Om man frågat tjejerna så hade nog svaret blivit att de vill ha något att göra varje vecka. Inte ett engångsarrangemang där troligen bara nån enstaka kan/får/vill delta och absolut inte en fröken-tävling.

Anonym sa...

Detta har absolut inte nå´t med ämnet att göra !
Jag i egen hög person har besökt det stora varuhuset i öster !!!
Men hujja vilken smärtsam,trång,inte så dyr,mycket folk, köer det var.
Man kan säga att det var två besök på en gång....Första och sista

Knapsu sa...

peru: Amatör! Om man nu tvunget måste dit en lördag, så gör man så att man skickar in frun medan man själv sitter på den intilliggande sportsbaren och kollar fotboll eller nåt. När hon har handlat färdigt så hämtar hon den vid det här laget glada mannen.Båda två är lyckliga och nöjda med sin dag. Så går det till att handla på IKEA. :-D

Anonym sa...

Jag amatör du proffs !