tisdag, mars 13, 2007

Borgerlig kultursyn?

På bloggen kulturrevolution.se som säger sig stå för en borgerlig kultursyn tänker man inte längre "tigande acceptera kulturelitens tyranni" och där har de lösningen på det orimliga förbudet mot vätskor ombord på flygplan:

"Sortera ut mörka män med Mellanöstern-utseende

Radikala islamister vill fortfarande tillintetgöra vårt samhälle (ideologisk utveckling är inte deras starka kort). Det bästa vi kan göra är att försöka ta kriget till dem istället (varför krigen i Irak och Afghanistan är så viktiga) så att vi slipper att utkämpa striden mellan islam och västvärlden på våra gator och i våra tunnelbanor.......... ...Ingen realistisk person kan ifrågasätta effektiviteten hos säkerhetsprogram som PATRIOT ACT. Vänsterns reaktion till försvarsminister Odenbergs avlyssningsförslag har varit fullständigt rabiat. Det hela är väldigt enkelt: om du får ett samtal av al-Quaida så skulle vi gärna vilja veta vad det rör sig om. Konstigare än så är det inte...............Låt farmor och hennes Tupperware-lådor vara ifred. Fokusera istället på mörka män med Mellanöstern-utseende.
Det är inte det minsta kontroversiellt. När polisen försökte få tag i Anna Lindhs mördare började man inte med att kroppsvisitera pensionärerna på ålderdomshemmet i Södra Sallerup............Vår fiende är radikala islam. Lyckligtvis har vi en rätt så bra gärningsmannaprofil."

Alla rasister är visst inte medlemmar i SD, en del nöjer sig med att kalla sig borgerliga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

När gamla Ida på pensionärshemmet i södra Sallerup får ett samtal från sitt barnbarn i Australien så skall FRA avlyssna det för att avgöra om nioåringen är en terrorist! Ärligt talat, hur långt är vi villiga att gå för att kanske eventuellt få reda på en eventuell komplott som vi eventuellt kan förstå och eventuellt kan stoppa? Hur långt är vi beredda att gå i vår egen uppbyggnad av en virtuell fängelsecell där vi stänger in oss för att känna oss trygga, vart skall galenskapen och rädslan sluta, skall vi börja övervaka våra grannar med kameror och mikrofoner, de kan ju ha konverterat och alla vet ju att de som tror på Muhammed är terrorister...... Snälla värld, lugna ned dig, det är vi själva som stänger in oss bakom rädslan, hur stor är chansen att just du drabbas? Finns det ingen relevant "skyddsnivå", måste alla bli schizofrena innan regelmakarna slutar, men å andra sidan, så länge vi är rädda så behövs ju alla dessa "skyddsorganisationer"! Snacka om dubbelt syfte, genom att skrämma folk berättigar man sin existens, vojne vojne.....

Knapsu sa...

En del är villiga att gå hur långt som helst tydligen, se bara på USA där rädslan är en stor födkrok från Vita Huset och neråt.

Anonym sa...

Sedan brukar det inte vara gemene man som dessa terrorgrupper retar sig på, utan just de organisationer som förespråkar rädsla.... se där, Perpetum mobile är redan uppfunnen!