torsdag, april 19, 2007

Lite om vårbudgeten

Några klipp om vårbudgeten.

DN: "Förmögna höginkomsttagare med dyra hus och låga lån vinner mest på regeringens budgetförslag. Långtidssjuka med högt belånade hus med lågt taxeringsvärde är de största förlorarna. Men framför allt skärps skillnaderna mellan storstad och glesbygd"

Från äckliga MUF:"Men det finns positiva sidor. Gigantiska vinnare på förslaget är mångmiljonärer i riktiga lyxvillor"

Regeringens sanslösa ekonomiska politik börjar till och med att bli för mycket för många nyliberala röster, Tobias Struck: "Jag gillade inte den socialdemokratiska modellen. Men tyvärr har jag mer och mer börjat tycka att regeringen är överklassens geisha"

Vad säger Riksbanken? Vice riksbankschefen: ".... vårat uppdrag är att se till att inflationen håller sig på två procents-nivån. Då tycker jag att vi ska ha en lite mindre expansiv penningpolitik i dagsläget"

Hur var det nu han sa igen, finansministern? "När ekonomin växer snabbt är det samtidigt viktigt att hålla fast vid en återhållsam finanspolitik"
Dr. Jekyll och Mr.Hyde? Eller kör regeringen helt enkelt över finansministern? Det är väl kutym att en finansminister som blir överkörd av sin regering avgår?
Eller ska han stanna kvar och hålla emot de värsta excesserna?


Andra bloggar om: , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

älä knälise

Anonym sa...

Ja det verkar som om finansministern lider av personlighetsklyvning...

Och vem ska rätta till ekonomin efter att moderaterna härjat runt??
Det blir nog tyvärr en upprepning av 90 talets borgerliga regering,hoppas jag slipper komma i närheten av kronofogden,den här gången..

Knapsu sa...

anonym: Jooo!

mammamia: Jag har inte riktigt greppat Borg, ibland verkar han relativt sansad för en moderat och ibland kommer nyliberalen i honom fram.

Anonym sa...

Det hela visar bara på hur "genomtänkt" deras plan var innan valet, de hade aldrig trott att de skulle bli tvungna att genomföra sina stolliga ideér. Att sedan återinföra ordning kommer bara att ge vatten på kvarnen för de som hela tiden hävdat att de kommer att flytta utomlands med sina pengar om inget görs, var skall detta sluta.....

Knapsu sa...

kråksimuleraren: Det kommer inte att införas någon "ordning" oavsett vilka som styr efter nästa val. Det är bara att tugga i sig och acceptera det nya liberala samhället enligt amerikansk modell.
:-(

Tobias Struck sa...

Min prognos är att svenskarna röstar tillbaka samma regering 2010 för de extra hundralapparna till alkohol, som gemene man får som muta för att gå ur facken efter växlingen från avgift till skatt. Men jag tror att EU-agendan med 90 % icke-flyktinginvandring och fortsatt centralisering av ekonomisk makt som båda bilderbergarna Reinfeldt och Sahlin marknadsför och utlovar, kommer att tilltala den materialistiska och superindividualistiska svensken.

Anonym sa...

mammamia, läs och begrunda.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,47004,00.html

Knapsu sa...

Anonym: Eller kolla in här:
http://knapsublogg.blogspot.com/2007/01/de-arbetslsas-arm.html

Knapsu sa...

tobias struck: Jag är nog benägen att hålla med dig, tyvärr,

Anonym sa...

Anonym;Jaha,så Anne Wibble och Carl Bildt var sossar??
Kjell-Olof svelt ger jag inte mycket för,han är lika högervriden som vilken moderat som helst...
Men okej hans ögerpolitik ställde till det från start..
Han öppnade upp för högerpolitiken,med Bengt Westerberg..Om du minns "århundradets skattereform"...
De banade vägen för Wibble och Bildt..

Jag har BRA minne!

M sa...

mammamia: SÅ ägd :D