tisdag, april 03, 2007

Statsministern vill åka miljövänligt.

Sarkasm: Väldigt överraskande besked om att vägverket prioriterar bort byggandet av mitträcken på E4 i Norrbotten till förmån för satsningar vid storstäderna samt att Banverket proriterar satsningar i Mälardalen och skjuter upp Norrbotniabanan på obestämd tid.
Några klipp från tiden strax innan valet ur Kuriren:

"Det känns skönt att kunna lugna såväl Roslund som alla väljare i Norrbotten. Vi kristdemokrater har inga problem med att få vår partiledning med på tåget. Så sent som för någon vecka sedan meddelade vår partiledare Göran Hägglund, återigen, att han vill att Norrbotniabanan ska byggas. Norrbotniabanan är, precis som Roslund skriver, viktig inte bara för persontrafiken utan framförallt för våra företag. Och med tanke på hur arbetslösheten ser ut i vårt län behöver våra företag rättvisa konkurrensvillkor och våra arbetslösa större möjligheter att ta ett jobb på pendlings­avstånd."

"Anna G Krantz lovar vidare att arbeta för så bra kommunika­tioner i Norrbotten som möjligt. Det innebär att Norrbotniabanan, som inte faller partiledaren Lars Leijonborg på läppen, ska bli av."

"Roslund går i media till frontal­­angrepp mot partierna i Allians för Sverige och hävdar att ett regeringsskifte innebär slutet för Norrbotniabanan. Detta trots att samtliga parti­ledare i Allians för Sverige klart deklarerat att projekteringen för Norrbotniabanan ska fortsätta skriver Tornberg i sin krönika."

1 kommentar:

Anonym sa...

Är någon förvånad?
Inte jag och inte det minsta...