måndag, augusti 13, 2007

Reinfeldt viftar med lappen

Aha, nu vet vi varför statsministern inte synts och hörts så mycket i somras. Han har tydligen rest omkring i landet och viftat med den omtalade tusenlappen.
Reinfeldt lovar tusenlapp till låginkomsttagare och samtidigt hoppar en liten groda ur munnen på Fredrik: "- Min slutsats är att det nu är låginkomsttagarnas tur och inte höginkomsttagarnas"
Var det inte alla inkomsttagare som skulle få tusenlappen förra gången?
Nu erkänner alltså Reinfeldt det alla redan vet: att det bara var de 10% som har bäst betalt som fick den förra tusingen! Självklart är det frågan om ett jobbavdrag så pensionärer, arbetslösa och sjukskrivna får fortsätta att suga på ramarna, eller rättare sagt så blir det pensionärerna som får fortsätta suga. De sjukskrivna ska ju tvingas ut i arbete med de nya sjukskrivningsdirektiven som i princip halverar alla sjukskrivningar och de arbetslösa, ja de skall som vanligt finansiera skattesänkningarna. SvD: "Maud Olofsson är enig med Fredrik Reinfeldt om att skattesänkningen bör finansieras med besparingar i a-kasse- och socialförsäkringssystemet.–Det är där vi kan spara mest pengar"
Vad säger oppositionen? Ja, när det gäller de nya föreslagna riktlinjerna för sjukskrivning så är ju givetvis Mona tyst eftersom detta initierades av den förra regeringen. Men i övrigt så verkar det vara lika tyst som det varit sedan valdagen. Vad sysslar oppositionen med? Regeringen är den minst populära någonsin i landets historia och opinionsiffrorna tyder ju på att manegen är krattad för oppositionen att kraftfullt gå ut och attackera regeringen men de verkar tiga still!

Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå?? Läser du inte nyheter?

Måna Muslim arbetar ju på som aldrig förr!

"15 miljarder kronor kommer att satsas på miljonprogrammen i hela Sverige, när socialdemokraterna har vunnit nästa val. Det lovade Mona Sahlin på lördagen"

Anonym sa...

PS. Vilka är det som ska finansiera det?

Knapsu sa...

Nu var det ju inte (tomma?) löften jag efterlyste.
Finansiera, det skall väl som vanligt pensionärer,sjukskrivna och arbetslösa göra?

Knapsu sa...

Förresten, jag trodde att det bara var SD:are som kallade henne "Måna Muslim"......eller det kanske det är?