söndag, oktober 28, 2007

Tid att blogga

Det är sannerligen besvärligt med det där livet som pågår hela tiden, man hinner ju inte blogga på flera dagar. Inlägget om Luleå Hockey borde ju ha följts av en liten matchkommentar men det känns ju något inaktuellt vid det här laget så det inlägget får ni vara utan!
Några exempel på andra blogginlägg som jag aldrig kom till skott med:


Sandskär, Haparanda skärgårds nationalpark. (Regnigt och grått väder gör det svårt för en amatör att få till fina bilder).

Sodom och Gomorra i Gällivare. (Kanske kommer framöver).

Norrbotniabanan, det lönsammaste järnvägsprojektet i Sverige.

Ett par bokrecensioner, bland annat "På given order - Från 11 september till Abu Ghraib" av Seymour Hersh.

På tal om böcker så borde ju "Tillväxtens sista dagar - miljökamp om världsbilder" av Björn Forsberg ligga på läslistan hos de flesta. Ett stycke ur boken:

”Målet om ekonomisk tillväxt har kort sagt blivit vår tids främsta politiska mantra. Vi brukar vara duktiga på att döma tidigare generationers förehavanden, men frågan är om någon idé har lamslagit människans kritiska tankeförmåga så till den grad sedan 1600-talets häxprocesser. Jag är rädd för att denna tillväxtfetischism tillhör det som framtida människor kommer att finna mest svårbegripligt när de betraktar vår tid: att en hel generation av opinionsbildare – politiker, forskare, företagsledare, journalsiter – i början av 2000-talet knappt kunde göra ett yttrande utan att tillfoga ordet tillväxt. Ett kollektivt självbedrägeri av sällan skådat slag, där man för att vara indefinierad i det politiska samtalet drevs till gradvis förvärrade fantasier om tillväxtens dygder…”.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: