lördag, december 29, 2007

Benazir Bhutto om Bin Laden

Fann denna hos Jinge, David Frost intervjuar Benazir Bhutto och 6 minuter in i intervjun så nämner hon mordet på Usama Bin Laden.
Vi har ju vant oss vid att USA då och då kommer med någon filmsnutt där någon som påstås vara Usama Bin Laden framträder. Detta brukar skapa stor uppmärksamhet i media över hela världen men när en pakistansk tidigare premiärminister nämner att Bin Laden mördats av en Omar Sheikh så är det bara tyst. Märkligt, eller passar det bara inte in i någons agenda att Bin Laden är död? Och, i så fall, dansar all media efter samma pipa och är det USA som bestämmer vad som är den enda riktiga sanningen?



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu märkligare är att David Frost hoppade fullständigt över det, som om hon hade uttalat sig banalt om vädret. WTF?!

Anonym sa...

USA-fundamentalism och religiös fundamentalism. Skit samma! Lika människofientliga båda.

Knapsu sa...

David kanske inte lyssnade ordentligt eller så var det ingen nyhet för honom eller....?
Mysko är det hursomhelst!

Bert: Värst av de värsta är nog kanske de kristna amerikanska fundamentalisterna, deras hat övergår allt man sett.

Anonym sa...

En intressant sak är att David Frost jobbar och jobbade under intervjun på Al Jazeera, den kanal som för det mesta får "Bin Laden banden".....

Knapsu sa...

Kråks..Utveckla gärna!

Anonym sa...

Jag vet inte vad man skall utläsa av det, är det så att Bin Laden mördats men vår USA influerade press här i Sverige tystat ned den nyheten och Frost som arbetar på Al Jazeera bara såg detta som ett redan fullbordat faktum som de redan talat om (vilket jag inte har sett, men jag ser väldigt lite på Al Jazeera) Eller har Al Jazeera alltid varit Amerikas röst och sådant skall man bara hålla tyst om, eller ignorera, men intervjun var tydligen inte direktsänd så jag fattar noll. Var det ett sätt att minska hennes trovärdighet eller... det kan ju ha varit en felsägning.

Anonym sa...

Hur som helst är ju Bin Laden mer värd levande än död för USA

Anonym sa...

Du menar att Bush kan ta fram terroristkortet i form av Bin Laden när folket ska skrämmas till att gå med på ditt och datt!

Anonym sa...

ust prexis, samt att en sak stört mig lite, lika mycket som CNN växte när de "råkade" ha personal i Bagdad under Desert Storm, har Al Jazeera vuxit efter 11 september och har numera sändingar från både Washington, Doha och något/några fler ställen i världen, de sänder numera på engelska på flera satelliter, vilket verkar vara det sätt som de flesta "påverkare" tycks vilja nå ut med sin version av världen. Kineserna och Ryssarna gör det också. Att hitta sanningen i dagens nyheter är inte lätt, förhoppningsvis ligger den någonstans i mellan alla dessa "redaktioners" men i bland vete fan om den är någon helt annanstans!