måndag, december 31, 2007

Årets sista.....

Man undrar ju i vilken värld e24-skribenten Peter Brunnberg lever i när man ser hans analys av varför regeringen kommer att få gå i nästa val:
"Bortsett från tv-licenser, svart arbetskraft och en flaska vin på krogen är det fastighetsskatten som fått väljarna att ändra uppfattning och vilja rösta bort alliansregeringen."

Expressens PM Nilsson har lite bättre koll på omvärlden:
"En orsak som alltför sällan diskuteras är om regeringens plånbokspolitik – en tusenlapp i månaden, eller om det nu var en femhundring, vilket lättsinne! – faktiskt inte har stöd i väljarkårens värderingar.
Det gör ju politisk skillnad hos vem den där tusenlappen, eller om det var en femhundring, hamnar....
.....Vad borgerligheten med säkerhet därmed har underskattat är att idén om social jämlikhet är en stark drivkraft, både för det socialdemokratiska partiet och för dess väljare..... .....Den som för tillfället har låga eller inga inkomster ska inte ha det så mycket sämre än vi andra. För vi vet att fabriken kan lägga ner när som helst.
Utifrån den principen har stora delar av Sverige byggts och det är i den verklighet vi lever med gratis skola, utbildning, vård och stora, breda trygghetssystem."


Så här på nyårsafton brukar tidningarna ha sina listor och årsammanfattningar över året som gått. Själv har jag ingen men jag rekommenderar Ilse-Maries årslista.

Däremot tänker jag utse "Årets Blogg" och för mig är det ett självklart val.
En hyena som inte bara spyr ut satiriska godbitar med ackuratess och hög frekvens utan även ådrar sig kommentarer vilka ytterligare förhöjer läsupplevelsen:

The Badlands Hyena Vomit Titbits - Årets Bästa Blogg!

För övrigt så finns det nu 47 miljoner bloggare i Kina enligt nattradion!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Boy-boy med imperium och familj önskar gott nånting-whatever ifrån Fjollträsk.

Björn Nilsson sa...

Hejhej,
här sitter man i Kgl Hufvudstaden och slaskar med sin eviga gåslever, ryska kaviar och champagne och känner allmänt existensiellt svårmod vid årets slut och undrar hur det enkla folket har det ... nja, inte riktigt, det får nog bli några Wasa Husman med ost. Och så har jag plockat upp en inspelning med Miles Davis på YourTube - myyyycket bättre än Ramones jag svär! Undrar om jag skall göra en god gärning och länka till den så att fler kan få se/höra ljuset?

Gott nytt år, "knappen"!

Anonym sa...

God fortsättning på det nya året!!


Såg det där med IDOL-Marie,men vågade inte andas om att hon var i stan,vi hade 12 års kalas den dagen,tvillingarna fyllde år...
Hade de vetat hade de nog struntat i kalaset...

Anonym sa...

God fortsättning till er alla!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knapsu sa...

Jag har tagit bort en spamkommentar till detta inlägg!