onsdag, januari 30, 2008

Kort om tullen, Göran och renköttet

Tullen skär ner över hela landet och norr om Stockholm försvinner all fast bemanning. Man väljer att sticka huvudet i busken och förlita sig på att andra länder/andra myndigheter skall sköta tullens jobb. De tullare som blir kvar skall använda sin tid till att transportera sig mellan olika orter för att upprätthålla någon sorts minimal gränskontroll som ett spel för galleriet.
Enligt obekräftade källor så är champagnelådorna och tackbreven redan på väg till tullbyråkraterna i Stockholm. Avsändare är den organiserade brottsligheten, den stora vinnaren på tullens sparande!

Göran Persson blir ny styrelseordförande i Sveaskog. Näringsminister Maud Olofsson säger att Persson är väl kompetent för uppdraget: "Kan man sköta ett land, så kan man sköta ett företag"
Jaha,låter det så nu? Så lät det minsann inte innan valet. Men då kan man ju fundera om våra ministrar är kompetenta att sköta varken land eller företag. Man gör sig av med våra gemensamt ägda företag i rask takt eftersom staten tydligen inte kan sköta företag, samtidigt som man gör sig av med befolkningens förtroende i en takt som saknar motstycke i historien.

En annan nyhet som försvann, eller rättare sagt ett uttalande i en nyhet som borde ha väckt uppmärksamhet och som man förväntade sig reaktioner på var denna: "Råvarubrist har lett till att livsmedelsföretaget Polarica sagt upp totalt 15 anställda. Polarica är en av Europas största leverantörer av bär- och viltprodukter och uppsägningarna gäller åtta heltidsanställda och sju säsongsanställda".
Det som inte framgår i nätartikeln är VD:s uttalande om bristen på renkött där han säger att deras svåraste konkurrent är rovdjuren!
Rovdjuren största konkurrenten! Se där ett kontroversiellt uttalande som slank obemärkt förbi!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett svin blev kung i skogen! Vem kunde tro det? Bl a pga sina ledaregenskaper... jo, man tackar!

Anonym sa...

Haha! Det där med rovdjuren synar jag. Nu tar man väl renkött från Ryssland, enligt ett inslag i gårdagens Oððasat, och därifrån kommer väl vargarna också, enligt samerna. Så det verkar inte riktigt gå ihop, det där resonemanget.

Anonym sa...

Glömde: Vad som däremot spelar roll, tror jag, är det urusla betet pga det konstiga vädret. Hade han hänvisat till det, hade han varit mera trovärdig.

Anonym sa...

Glömde ännu mer: Nu skall ju Pessinkivargen skjutas. Så då är väl rovdjursplågan över och Polarica kan återanställa.

(Hm,... host, host.)

:-)

Anonym sa...

Bert:Journalisten borde väl ha synat det där?