torsdag, januari 10, 2008

Lars Ohly måste avgå

Efter valet så har regeringspartierna rasat i opinionssiffrorna i takt med det alltmer utbredda missnöjet med den förda politiken. Väljarna har till största delen flytt över till socialdemokraterna medan Vänsterpartiet i stort sett stått och stampat på samma låga siffror sedan valet. Socialdemokraterna med en mycket omstridd och i många läger impopulär partiledare har alltså skördat frukterna av folkets missnöje med högerpolitiken trots att deras politik inte förändrats nämvärt sedan valdagen. En politik som mest kännetecknas som "moderaterna light" och med ett stort liberalt inslag sedan 90-talets nedskärningspolitik.
Om Vänsterpartiet, som enda (?) parti som kämpar emot nedskärningarna i välfärden, inskränkningarna i yttrandefriheten, införandet av övervakningssamhället och kriminaliseringen av fildelare, i detta opinionsläge inte klarar att locka fler sympatisörer, när ska de då lyckas?
Det uteblivna väljarstödet tror jag beror på att partiledaren går omkring med ett stort brännmärke i pannan. Ett brännmärke där det står kommunist och som vi vet så är kommunist i dagens nyliberala strömningar i princip lika med massmördare.
Jag gillar Lars Ohly, jag tycker att han är bra som partiledare men tyvärr så är kommunistspöket för skrämmande för många och liksom i idrotten måste man ibland byta ut coachen bara för att få till en förändring och jag tror att det är partiets enda chans för att få upp opinionssiffrorna ordentligt.
Jag har ju ingen som helst inblick i Vänsterpartiet egentligen men nog känns Josefin Brink som ett klockrent alternativ för partiledarskapet!

För övrigt noterade jag igår att en av mina favoritpolitiker är tillbaka! Maria Wetterstrand syntes i nyheterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

15 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med Du helt och hållet. Ohly är en belastning för vänstern.

Dessutom behöver man göra något åt tokfeminismen i programmet.

Anonym sa...

Jag håller med dig! Jossan skulle bli en utmärkt partiledare för (v)!

Anonym sa...

Jag hörde inte vänstern säga halvsju när dom satt gisslan i Perssonregeringen, vare sig när det handlade om drevet mot sjuka eller pensionsreformen. Visst, Ulla Hoffmann protesterade, men Ohly och resten höll tvärkäft. Det enda svar man fick var något halvkvädet mumlande om arbetslinjen ...

Att man protesterar i opposition känns minst sagt rätt lamt.

Jag tycker nog partiets förtroendekapital känns ganska så förbrukat och skiter personligen i om Ohly så är fetichiststalinistmaoist.

Dom är körda.

Anonym sa...

Jag blir helt fascinerad över att det ändå finns folk som överhuvudtaget ens överväger att rösta på Vänsterpartiet, Ohly eller ej. Det är nog bara för att ni är gamla norrlänningar. HÄ HÄ

Anonym sa...

Jag blir helt fascinerad över att det finns någon som har så otroligt dålig insikt i den samhällspolitiska sfären att han tror att det existerar något "socialisternas järngrepp över samhället"

Anonym sa...

skojar du eller?

Björn Nilsson sa...

Finns det någon anledning att tro att borgare med brist på argument kommer att sluta skrika om kommunism bara för att V byter partiledare? Det är tvivelaktigt. Så länge V låter borgarna bestämma hur partiet skall definiera sig själv (enligt den mall som borgarna bestämt, nämligen) kommer det att stå och stampa på samma fläck.

Josefin B är kunnig, vältalig och energisk, ingen tvekan om den saken, och Lars O har suttit länge och kanske behöver vila sig ett tag. Men jag tvivlar på att partiledarebyte är viktigare än partiets politik, åtminstone för ett parti som faktiskt har en politik att föra ut.

Anonym sa...

Bra att Ohly finns, han gör ett utmärkt jobb.
Fortsätt så att V hamnar utanför riksdagen 2010.

Anonym sa...

isse: Skojar du, måste man ju fråga den som pratar om "socialisternas järngrepp"

Björn: borgarna lär ju aldrig sluta skrika om kommunismen, däremot tror jag som sagt att brännmärkningen av Ohly bidragit till de låga opinionssiffrorna för V. Potential för högre väljarstöd finns ju om man ser tillbaka på Schymans tid.

s-skriven: Om du är socialdemokrat som din signatur antyder så kan jag bara beklaga din inställning.

UllaJohanna sa...

Röstade V just för att Lars Ohly är partiledare... Tycker att han har kloka åsikter och (kanske tyvärr i dagens politiska klimat) lågmäld framtoning.

Anonym sa...

Kanske är det dags för kollektivt ledarskap?

Mina invändningar mot Ohly är grundade i hans oförmåga att stå för sitt DDR-kramande på åttiotalet. Hade han haft lite råg i ryggen hade han bara sagt typ - "Ja, jag trodde det var paradiset på jorden. Jag hade fel." Istället började han slingra sig, vilket tyder på att han inte alls tycker att han hade fel.

V måste sluta hymla om Sovjetunionen. Och det enda sättet är att ta avstånd från Lenin. Så länge man håller Lenin om ryggen kan man aldrig bli helt trovärdiga.

Anonym sa...

nu svor du i kyrkan...

Anonym sa...

isse - Jo, men jag får göra det. Det gäller att ha ett kritiskt tänkande utan att plumsa ner i borgarträsket.

Knapsu sa...

Lars Ohly engagerar helt klart, från båda sidor!

Anonym sa...

Lasse är BRA!!!


Den enda partiledaren som har nåt vettigt att säga,som har lösningar som är hållbara för hela samhället :-)