söndag, februari 03, 2008

Ett levande argument för sin åsikt

Den liberala kryptofascismen kryper fram alltmer hos de borgerliga tidningskrönikörerna, som jag allt mer har börjat kategorisera som rikspuckon. Nu är det Marie Söderqvist som får mig att utbrista i ett "vilken idiot" med sitt senaste dravel i Expressen där hon ifrågasätter den allmänna rösträtten. "Allvarligt talat: ska vi ha allmän rösträtt?"
Att det är regeringens katastrofala opinionssiffror som ligger bakom hennes insikt om att bara vissa skulle vara värdiga (den 5% iga eliten?) att få rösta framgår ju klart. "Stora delar av svenska folket beter sig som en sturig tonårsdotter" eftersom vi inte gillar regeringens politik trots att de tjatar om att den är bra.

Man kan ju tycka att Marie Söderqvist själv är ett levande argument för den åsikt hon framfäktar, men jag är åtminstone så snäll att jag föredrar att tillåta såna som hon att rösta framför att leva i en fasciststat.

App-dejt: Biology and politics i samma ämne.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

"framför att leva i en fasciststat"
Är kommuniststat bättre?

Knapsu sa...

Anonym: Om jag får välja mellan en nationalistisk korporativ polisstat utan demokrati och frihet (fascism) eller en demokrati så är valet ganska lätt! Om den sedan är en liberal,konservativ,socialistisk eller kommunistisk är en annan femma så länge den inte är fascistisk!
(Jag hade ju kunna avfärda dig och säga att det var en otroligt omogen kommentar från någon sorts nazist-wannabe)