måndag, mars 17, 2008

Ett heligt krig

Någon myntade uttrycket "världens största väpnade rån" om USA:s invasion av Irak och visst, det är bara att hålla med. Privata företag som tjänar storkovan på att plundra Irak genom att förstöra hela samhället, inte bara med bomber och granater för att sedan bygga upp det igen, utan även genom privatiseringar av irakiska företag och otillbörligt gynnande av amerikanska företag för att slå sönder det irakiska näringslivet. Detta samtidigt som vapenindustrin och säkerhetsföretagen med flera skinnar de amerikanska skattebetalarna med sina otillbörliga kontrakt med USA:s krigsmakt.

Men det handlar inte bara om big business, det handlar om religiös fundamentalism av värsta slag.
Religiöst fanatiska extremister är ute på ett korståg. Se filmsnutten nedan och lägg märke till ordval, både hos deras störste ledare men även hos missionärerna.


Vi lever i en tid där en minoritet av religiösa dårar kontrollerar hela världen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fundamentalister är inte bra, vare sig det gäller religion (eller folkvagnar)...

Anonym sa...

Folkvagnsfundamentalister är väl inte farliga? Eller vill dom slå alla andra "otrogna" som Volvofanatiker eller Pontiacpatrioter?

Anonym sa...

Jag vet inte, jag är ingen fundamentalist! :)

Anonym sa...

Hear hear

Anonym sa...

Men så är vi människor funtade, vissa vill inte, eller får inte lära sig att, ifrågasätta de svar de serveras, värst är de som inte vill, de som gärna överlåter åt andra att säga hur det ligger till. Det är därför vi har både religiösa och politiska ledare, och dessa ledare är inte rädda för att leda sin grupp, de är ju deras högsta önskan att bli idoliserade och ses som ett svar på de som vill bli leddas frälsning. Allt handlar om makt, hur du än vrider och vänder på det, och människan kommer alltid att uppdelas i de som vill leda och de som vill ledas, därför kommer vi alltid att göra om misstagen igen och igen. De som leder tror alltid att de är mycket bättre än alla andra, även de som i samma anda gjorde samma misstag förr.