tisdag, mars 04, 2008

Vad håller Ung Vänster på med?

Ur Arbetaren:
"Ung Vänster ska inte samarbeta med andra fack än LO, och heller inte med delar av LO som avviker från den centrala linjen, eftersom de drivs av ”vänstersekter”

Det är alltså innehållet i ett förslag som Ung Vänsters förbundsstyrelse tänker lägga fram på sin nästa kongress. Förbundsordförande Ida Gabrielsson menar att förslaget handlar om att välja det mest strategiska och radikala sättet att arbeta.
”Vi vägrar ansluta oss till dem som kräver politiska strejker eller till dem som kritiserar LO för att man anser att de är för passiva.”

Så förbundsstyrelsen i Ung Vänster anser det vara radikalt att vänta på tillåtelse från de sockerskåls-slickande, maktkåta girigbukarna i LO-toppen, innan man protesterar mot orättvisorna i samhället?

Nä, Ung Vänster. Gör om, det här blev ju helt galet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

En stor del av den svenska fackföreningsrörelsen består numera av TCO och SACO. Jag har svårt att se dem som vänstersekter (vad nu det är) och dessutom innehåller de förmodligen en hel del intressanta människor med progressiva ideer. Håller med om att UV nog bör fundera ett varv till vem det är viktigt att ha kontakter med.

Anonym sa...

Undrar om det inte är samma Ida som är sekreterare i tovningsklubben hemma i byn. Hon har inte heller alla hemma...

Anonym sa...

Det röstas väl ner vid kongressen hoppas jag.