måndag, april 14, 2008

Analyserad

Analyserade en av mina bloggtexter via Bloggkoll.com och fick följande resultat:

Praktikern (ST)


“Koll på läget!”

"Praktikern (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något blir fakta särskilt viktiga eftersom de kan räknas, vägas, mätas och undersökas logiskt - vilket är deras bäst utvecklade sätt att fatta beslut. Den logiska analysen kommer naturligt i första hand, medan hur viktig frågan är för dem själva eller andra kommer först i andra hand.

De förlitar sig på sin förmåga till stegvis analys och resonemang vilket brukar ge dem en framtoning som jordnära och praktiska. De brukar trivas bäst i arbeten där denna förmåga att resonera och analysera kring fakta kommer till sin rätt - gärna arbete med ekonomi och bokföring, juridik, kirurgi eller att hantera maskiner och material i praktisk produktion.

Det som framförallt driver Praktiker är konkreta upplevelser. Det kan vara både känslan av att utföra något väl, njuta av sinnesupplevelser (sol, vatten, mat etc) eller den konkreta upplevelsen av trygga och stabila framtidsutsikter (pengar, tillgångar och att förstå vad som förväntas av en för att åstadkomma det). De kan därför ofta framstå som "enkla" på gott och ont. Vill du få en Praktikers uppmärksamhet - pröva "hmm... vet du hur det här fungerar?...".

Man kan ofta känna igen Praktiker på att de ofta använder precisa och konkreta ord (abstrakta ord betraktas som "flummiga"). De är även mycket bra på att notera och förmedla detaljer och att ordna dem strukturerat, dvs att göra steg-för-steg anvisningar och prydliga uppställningar."


Antar att man kan få lite olika resultat beroende på vilken text man väljer att analysera. Får testa fler gånger. Annars har jag ganska bra koll på hur jag fungerar i olika sammanhang eftersom jag har varit "försökskanin" åt Psykologiförbundet och ingått i en referensgrupp vid utprovning av psykologiska tester. Det var intressant att få ta del av de olika testerna, bland annat tester som används vid rekrytering av chefer i näringslivet. Många frågor var helt uppenbara fällor för att fånga upp eventuella psykopater. Sedan kan man ju undra om ett sådant test skall sålla bort eller vaska fram psykopaterna eftersom det är en egenskap som förekommer ofta bland de allra högsta cheferna.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Törs man svara på dina frågor framledes? 8-)