måndag, april 14, 2008

Socialdemokratisk kannibalism

Socialdemokraterna fortsätter att splittra och söndra sitt parti. Med Göran Persson som förebild har nu allt fler S-märkta ledargestalter klivit fram och framstår alltmer som "HSB" Han-Som-Bestämmer. Man ser det i snart sagt varje kommun hur kommunalråden allt mera framstår som en stark man och hur deras vilja blir till lag. Luleå har den politiske trojanen Karl Petersen som vill lägga ut ännu mer av kommunal verksamhet på entrepenad, trots att det visat sig vara både sämre och dyrare, med den enda motiveringen att företagarna måste få komma in och göra affärer. Det tyder ju inte direkt på någon ödmjukhet när han bemöter sina protesterande väljare och partikamrater med uttalanden som: "De är alla helt fel ute. Vi lever i nutid"
Det är tydligt att Karl Petersen har kastat ut den Socialdemokratiska ideologin och är en liberal marknadsfundamentalist efter beslut om privatiseringar av kommunal verksamhet, utförsäljningar av fastigheter och inte minst ett ökat sponsrande av det vinstdrivande bolaget Luleå Hockey. Allt detta samtidigt som skolorna varje månad får nya sparkrav på sig.

Även i landstinget så driver landstingsrådet Kent Ögren igenom sin agenda oavsett vallöften och protesterande partikamrater. Vallöften sviks genom att glida på formuleringar och partikamrater som inte lyder partipiskan får genomgå en veritabel golgatavandring.

Allianspartierna kan sitta och luta sig tillbaka medan socialdemokraterna tar död på sig själva och förintar sitt parti lagom till nästa val.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: