onsdag, juli 16, 2008

En repris

Efter att ha hört nyheterna på radion ikväll så repriserar jag helt enkelt mitt inlägg som jag skrev den 25/8 2006:

"På Guantanamo Bay.

I det amerikanska fånglägret på Guantanamo sitter den kanadensiske medborgaren Omar Khadr sedan oktober 2002. Han är en av de fångar som är mest fruktad av USA och den enda fånge, enligt Toronto Star, som Pentagon klart uttalat aldrig kommer att släppas.
Brottet han står anklagad för är att ha slängt en handgranat som dödade en amerikansk soldat under striderna i Afghanistan. Nu sitter han inspärrad inte bara i ett fängelse utan på den värsta platsen i världen och ska alltså aldrig släppas.
När Omar Khadr greps i juli 2002 i Afghanistan var han bara 15 år!
15 år !!!!"

(Originalet, med bild)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men gud; bara femton år, USA är verkligen helt fucked up! Deras tortering av fångar på Guantanamo däremot lyckas de försvara.

Anonym sa...

Man kan ju undra om du är en TALIBAN LOVER? Hur kan du försvara folk som går runt me bomber i fickan, dem som är inspärrade på Guantanamo är ju knappast oskyldiga snälla pojkar eller?

Knapsu sa...

Var försvarar jag folk som går omkring med bomber i fickorna?
De som är/varit inspärrade på Guantamo Bay har i flera fall visat sig vara helt oskyldiga personer som helt enkelt sålts som talibancombatants till amerikanska trupper, av illvilliga personer som agerat endast för personlig vinning.


I`m a lover not a fighter! Sen får hon vara taliban, kines, finne eller amerikan