måndag, augusti 04, 2008

Mera bomber?

Bomb-liberalen Jan Björklund hoppade in i FRA-debatten i sitt sommartal häromdagen:

”Tänk tanken att den svenska styrkan i Afghanistan i morgon griper Usama bin Laden. Det kan faktiskt lika gärna hända att den svenska bataljonen gör det, som att någon av de amerikanska bataljonerna gör det. Inom 24 timmar kan Sverige vara den främsta måltavlan för världens farligaste terrorister."

Av rädsla för terrorism så skall alltså hela svenska folkets integritet offras på grund av att svensk trupp städar upp efter USA:s krigsäventyr.

I klartext: Det är det svenska folkets förbannade skyldighet att ge upp sina demokratiska rättigheter för att skydda svenska soldater. Soldater vars uppdrag INTE är att skydda den svenska demokratin, utan istället utföra operationer åt främmande makt vilket kan komma att äventyra svenska medborgares säkerhet.

Jag som trodde att Försvarsmaktens uppdrag var att skydda den svenska demokratin och landets befolkning, inte tvärtom!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Björklund är en komiker. På sätt och vis har han rätt: sannolikheten att svenskarna i Afghanistan skulle få tag på Osama är lika hög som att amrisarna skulle göra det - den är i praktiken noll. Om Osama skall leva vidare med sina njurproblem som kräver vård borde han definitivt vara på något annat ställe än i de afghanska bergen. Så antingen är han död (troligast) eller njuter sitt otium på något ställe där modern njurvård gives. I vilket fall så är chansen att han skulle springa på en svensk ISAF-soldat obefintlig. Därmed kan Björklund sova lugnt på natten och behöver inte övervaka hela svenska folket. (Fast du kanske skulle kolla så man inte har en tvåmeters arab med långt skägg som dialyspatient på sjukhuset i Sunderbyn ...)

Anonym sa...

Bin Laden dog väl i Tora-Bora? Om han inte gjorde det så mår han antingen gott i familjens palats i Saudiarabien eller kanske rentav på familjen Bush:s ranch i Texas!
;-)

Anonym sa...

bin Laden har ju gjort en omvänd Karadcik. Raka av han skägget så ska du få se att Jan Björklunds nuna framträder, därav den enorma kunskapen om varför svenskar skall vara rädda för al Qaida!

Knapsu sa...

Kan du inte utveckla det där i ett helt eget blogginlägg?
;-)))