söndag, augusti 17, 2008

MUF ger fingret åt Carl Bildt

Det är oftast uppfriskande med dessa ungdomsförbund. Nu ger MUF fingret åt utrikesminister Carl Bildt med denna artikel där Rola Brentlin på MUF.se fördömer Georgiens agerande och menar att världen bör stödja Sydossetiens självständighet. Precis på tvärs med Bildts proamerikanska kraxande alltså. Trevligt att se att alla moderater inte ser Carl Bildt som guds ställföreträdare på jorden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Carl B är väl gud, eller hur var det nu? Att bara reducera honom till Den Allsmäktiges ställföreträdare tycker jag är att göra mannen orätt!

Anonym sa...

Carl Bildt är möjligen på väg att få rätt. Det finns just nu en klar disharmoni mellan vad ryssarna säger och vad de gör, vilket kan tyda på en spricka i den ryska statsledningen. Som Michael Holmström påpekar har den närmaste utvecklingen stora konsekvenser för Sverige, med tanke på de baltiska staternas ryska minoriteter, varigenom likartad oro kan tänkas uppstå i vårt omedelbara närområde. Då aktualiseras svensktnatomedlemskap samt militär återupprustning.

Sydossetien är troligen förlorat för Georgien efter det som skett. Vad som nu tycks följa är att Ryssland där etablerar en permanent militär närvaro. Det är inte precis ossetisk självständighet.

Anonym sa...

Kraxpelax: Ett svenskt medlemskap i Nato och militär upprustning, Carl Bildts våta dröm!