måndag, augusti 04, 2008

Riktiga bomber

Bombparanoian har varit stor i Norrbotten i år. Någon hittar en PET-flaska full med skruvar i skogen och genast går larmet.En annan gång är det en geocachingskatt som får folk att fantisera och låta sig dras med i terroristhysterin. Dyrt för skattebetalarna blir det också varje gång som bombgruppen måste tillkallas eftersom det inte finns någon norr om Stockholm.


På en skogspromenad så råkade jag själv på en bombgömma med inte mindre än fyra stycken odetonerade högexplosiva pjäser:Några dagar i värmen så är smällen ett faktum?



Att korsa Köpmansgatan vid församlingshemmet har blivit det sista ögonblicket i livet för många, alltför många, igelkottar. Märkligt ändå med tanke på att vägsträckan inte är så livligt trafikerad på kvällstid när igelkottarna är som mest i farten. Kanske skulle vara på sin plats med en skylt för att uppmärksamma trafikanterna på eventuella korsande igelkottar?

Den här lilla gynnaren träffade jag på vid kyrkan, sannolikheten är hög för att dess förälder är en av de som ligger kvar på vägen.

På promenadrundan har man ju oftast med sig mobiltelefonen, inte för att vara tillgänglig utan för att ha med sig kamera och musikspelare.
Så ser ni någon tok med en långhårig hund, som bär på en mobiltelefon med headset och går omkring och headbangar, så kan det vara undertecknad.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Vad skall man med bomber till norr om Stockholm om det inte finns någon bombgrupp där?

Nästa fråga: om det nu ändå skulle dyka fram en bomb exempelvis i Luleå kunde man väl inkalla någon överbliven stammis från det militära som (förhoppningsvis) kan desarmera grejen? Det måste väl finnas en kader av gamla ärrade underbefäl från F21, I19 etc. som gärna gör (sin sista?) insats i pang- och bombranschen?

Anonym sa...

Man kan ju tycka det men som det har visat sig så duger det inte, bombgruppen skall rycka ut. Det är väl en fråga om utrustning och att personerna ska vara utbildade på den senaste tekniken, kan jag tänka.