måndag, september 29, 2008

500

Glest med inlägg här på sistone, det vill som inte bli några inlägg. Dags att rycka upp sig alltså och leverera inlägg nummer 500 sedan starten i maj 2006.

Finanskrisen i USA debatteras just nu flitigt. Ena sidan hävdar att det är frånvaron av regleringar som lett till dagens situation med konkursande banker och en finansmarknad i allvarlig kris. På den andra sidan diket står förespråkarna för den totalt fria marknaden och menar på att det är just de statliga regleringarna som lett till denna kris och om staten inte skulle lagt sig i så hade allt fungerat så fint.

I veckan kom så den sminkade grisen i form av FRA-lagen upp på bordet igen. Grisen har nu förutom läppstift även fått en klänning på sig men nog ser den ut som en gris i alla fall!
Med formuleringar som "FRA ska bara få tillgång till de trafikstråk som domstolen bestämmer" så nöjde sig de tidigare kritikerna och går nu med på lagen.
Det många frågar sig, och här pratar vi om IT-konsulter och andra med kunskaper om hur internet fungerar, är vad är "trafikstråk"? Det finns inga vägar på internet, all datatrafik delas ju upp i mängder av paket som var för sig kan gå precis vilken väg som helst. Eftersom riksdagsledamöterna är nöjda med förslaget så bör de väl inte ha något problem med att förklara för oss alla andra hur det skall gå till?

Den kristkonservativa tokhögern i form av Dick Erixon has finaly lost it, han tror på allvar att matförgiftningen på restaurangen i Svenkt Näringslivs hus berodde på en attack av en vänstergrupp och ondgör sig över SSU:

"Det börjar med hat, sedan fortsätter det med stöd till mindre terroraktiviteter som att misshandla dem man upplever vara fienden — som i detta fall förgifta personal hos arbetsgivarorganisationen. Det läskiga är att detta våld kan fortsätta att trappas upp till regelrätta mord och avrättningar av dem vänstern anser har fel uppfattning.
Hur lågt kommer svensk vänster att sjunka?"


Inte nog med det, han har även läst Åsa Lindeborgs recension av boken om Ulrike Meinhof i Aftonbladet och slirar iväg rejält:

"Frågan nu är väl hur länge det dröjer innan svenska vänstern begår en terrorhandling som dödar. För mig bevisar den här hållningen att väntern saknar argument. Man vet att man inte vinner debatten mot frihet och demokrati. Då tar man till andra metoder. De mest primitiva. Sådan är vänstern"

Sådan är tokhögern, hur lågt kommer den att sjunka?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sådan är tokhögern, hur lågt kommer den att sjunka?

Förhoppningsvis till botten, för ingen är betjänt av fundamentalister!

Anonym sa...

Till botten är för högt.
Under botten, tycker jag.

Anonym sa...

Jaja, ni menar i inflytande.

Anonym sa...

Grattis till halva "Mille miglia"!

Knapsu sa...

Tack! När kommer "Gnällspiken" igång?
;-)