torsdag, september 25, 2008

Mera läxa

Dags för lite läsläxa igen. Den levande citatmaskinen Mikael Styrman har slagit till igen med flera nya läsvärda inlägg på sin blogg. Han anser bland annat att det är dags att USA hissar parlamentärflagg och kapitulerar i kampen mot de intellektuellt överlägsna muslimerna:

"Förhoppningsvis är inte bin Ladin argare på Bush och USA än att stridigheterna kan läggas ned om Bush och USA
· lägger ned jakten på bin Ladin och hans medarbetare
· slutar att med kriminella metoder lägga sig i andra länders inre angelägenheter
· upphör att tortera inbillade eller verkliga fiender
· upphör att kränka mänskliga rättigheter
· upphör med pågående avlyssning och Stasi-registrering
· deklarerar att USA:s lagar bara ska gälla i USA
· förbinder sig att underkasta sig internationell rätt så att även amerikanska krigsförbrytare kan rannsakas inför den internationella domstolen i Haag.

Det är bäst för dem själva om Bush och amerikanarna ger sig nu. Annars kanske muslimerna skickar fem man, och hur ska det då gå för det redan svårt, för egen hand, sargade USA?"


Länk till Mikael Styrmans blogg finns i högerspalten.

En annan läsvärd blogg i listan är Björnbrum. Läs till exempel inlägget om den skapande kapitalismen, tänkvärt det där om kapitalismen som en parasitär utväxt på marknaden.

Den dag som idag är kan man ju konstatera att det är både osnyggt och avslöjande med lågt vattenstånd i älven:En börsanalytiker som reagerat på finanskrisen?

Sedan har man ju haft ett besök av den utflugna, och på avlägsen ort studerande, tonåringen också.(Man visste ju att de förr eller senare flyttar hemifrån, men att det skulle ske som 15-åring hade man ju inte kunnat föreställa sig)
Kartläggning av energiförbrukningen på IKEA föranledde besöket som blev alltför kort för en snopen far.
Nåväl om inte Muhammed kommer till berget så får väl berget bege sig av till M........... Gällivare! Nästa vecka får det bli.
Till dess:
"I just like the things you do, dont you change the things you do"



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Eftersom jag som alltid är intellektuellt sökande vet jag inte om det där med "parasitär utväxt" är en bra liknelse. Å andra sidan kan jag inte hitta på någon bättre. Ett alternativ kan vara att finanssvindlerier kan ses som en parasitär utväxt på kapitalismen. Det är därför det ropas på regleringar nu. Fast då blir det nog en ideell kapitalism som i renodlad form bara finns i läroböcker antar jag. Jag funderar vidare på saken.

Angående Osama b. L. så är mannen förmodligen inte i livet, såvida han inte är på någon njurklinik någonstans långt ifrån Tora Bora. Men intressant nog har han och hans vänner vad jag vet aldrig ställt högre krav än att de västerländska makterna håller sig borta från hans hemtrakter. Han har aldrig ställt några krav på att Europa eller USA byter samhällssystem. Och varför skulle han göra det? Det vore ju inte bra för familjens affärer!

Anonym sa...

När det gäller Osama så är han ju troligtvis död, alternativt sitter han i familjepalatset i SA.