onsdag, oktober 01, 2008

Spooky

Var är sidensvansarna? var tanken som slog mig när jag tog denna bild på rönnen med alla bären kvar.

Kommer sedan hem, går upp på övervåningen för att vädra och ser detta på balkongen när jag öppnar fönstret:


Någon sorts järtecken eller?

9 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Aj aj, nu blir det hårda tider!

Anonym sa...

Kanske ett offer för den globala finanskrisen? Självmord?

Knapsu sa...

De feta katterna (som kommer i senare inlägg) kanske gjort så den stackarn fått gå från holk och hem vilket drivit den till självmord?

Anonym sa...

Jo, du har nog rätt i att saker inte stämmer, svanarna flyger norrut på denna tid av året, och nötkråkor har dykt i vår trädgård!?

Anonym sa...

Nötkråkorna är ju ingen ny företeelse på våra breddgrader. Våra Sembratallar har haft besök de senaste 10 åren i alla fall. Oskygga och roliga fåglar det där!

Björn Nilsson sa...

Det var en stor invasion av smalnäbbade nötkråkor från Ryssland omkring år 2000. De var ena hejare på att leta upp sina favorittallar, även här i Stockholm. Jag stod och tittade på en på bara några meters håll utan att den var störd.

Har lite dåligt grepp på saken, men det kan vara så att en del smalnäbbade stannade kvar i Sverige och har börjat häcka uppe i dina trakter. Annars kommer de nog bara över hit när det blir dåligt med kottar i hemtrakterna,

Anonym sa...

Jo, kottar är det som de bär omkring på, då nötter inte precis växer på trän här uppe! Det par jag sett är också väldigt nyfikna och skuttar gärna med på en 5-6 meters avstånd då man går ut och hämtar posten. Men annars är det första gången jag sett såna här, var tvungen att kolla på nätet vad det var för gynnare, på Wikipedia står det att de vanligen finns i syd och mellansverige, men att en del synts i de östligaste delarna av norrland, här då med andra ord. Och att denna stam kommer från öst, undrar om de kan slipa knivar med näbbarna, de är ju så nyfikna! ;)

Anonym sa...

Kul också att studera deras sätt att öppna kottarna genom att (oftast)först kila fast den i en grenklyka och sedan sprätta fram fröna i kottarna.

Björn Nilsson sa...

Hur är det folk brukar säga? "Jag är ingen rasist, men ..." Men nu är det så att nötkråkorna som finns här söderut äter verkligen nötter och de är inte av samma ras som de som gillar cembratallens kottar och som mest finns bortåt Ryssland. Annars är det svårt att se skillnad på dem, jag tror den smalnäbbade östliga rasen inte skiljer sig från den sydliga annat än just med smalare och kanske längre näbb.
Hälsar Besserwisser