söndag, november 09, 2008

Helgen som gick

Snart mitten av november och vintern vägrar infinna sig. Plusgrader och regn för det mesta.

Shell har ännu sommar. Förr om åren så var första oktober riktmärke för när pumparna levererade vinterdiesel.


En positiv effekt av finanskrisen är ju att bränslepriserna gått ner, dieseln har sjunkit med 1.50 kr/l.


I fredags var det ju Gällivare och Energigymnasiet på schemat. Äntligen fick jag klart för mig vad YIT står för och vad de sysslar med. Annars var det föreläsningen om elbilar som var mest intressant. 200 km/t i topphastighet och från 0 till 100 km/t på 5.8 sekunder duger väl som prestanda? Utmaningen nu ligger väl mest i batterikapaciten och, på våra breddgrader, hur hantera det kalla klimatet? Köra bil iförd skoteroverall?


Vid avspärrningarna på väg 58 lyser ljusen till minne av Caroline Stenvall.
Vad ska man säga om den historien? En hård uppväxt med mycket aga skapar en empatilös människa som reagerar med besinningslöst övervåld för minsta lilla kritik mot sig själv?



Det var ju så lagom att vinna en smaskig tårta i språkskolans lotteri med farsdag i förestående. En liten transportskada tog vi dock som intäkt för att hugga in på tårtan redan på lördag!


"Lycksalighetens Tempel" har ju öppnat för en dryg vecka sedan och i lördags blev det ett besök i gallerian. Självklart under devisen "se men inte köpa"
Under de sju minuter besöket varade hann vi konstatera att den billigaste pizzan i restaurangen kostade cirka 85-90 kronor och att vi numera har tillgång till ett systembolag som öppnar klockan 8 på morgonen även på söndagar!

Parkeringsavgiften på parkeringen mittemot var inte något att klaga på, 20 cent per timme kostade det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man har ju elvärme i elbilar juh! ;)

Lycksalighetens tempel har man ännu inte besökt då det ju är så att "dessa varor har man inte behövt tidigare så det är nog ingen brådska att behöva dom nu heller!" :)

Anonym sa...

Skulle väl möjligen vara Kolme Leijona Malt från Alko då?