tisdag, december 16, 2008

Hejdå macken!

Eftersom Statoil "bygger framtidens stationsnät" så har stadens Statoilmack tidigare i år förvandlats till en obemannad automattankstation.

I dagarna påbörjades så rivningen av den gamla bensinstationsbyggnaden.

I min barndom huserade här både Bodlunds Gummicentral och Mobil bensinstation

Ett minne som etsat sig kvar är när man som liten och samlandes på klistermärken vågade sig fram till mannen bakom disken och frågade efter klistermärken. Frågan bemöttes med en stor knuten näve och orden: "Nej, men ni kan få ett blåmärke"

Hur som helst så är det ju alltid tråkigt när det gamla som man vuxit upp med försvinner.
Det är den där utvecklingen!
Eller kanske avvecklingen!


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det har försvunnit för många gamla bensinmackar under åren, lite här och var... Men det är ju det där med ut- eller av-vecklingen som sagt.

Anonym sa...

Japp, det är inte bara utvecklingen som går framåt. Även invecklingen och avvecklingen rusar på i full fart!

tomasrj sa...

Mm. "Framtidens stationsnät" är ungefär som när Posten utvecklar sin verksamhet genom att dela ut posten senaste på dagen.

Nästa stora grej blir Apotekets privatisering. Första året kommer utlämningsställena att finnas kvar. Men efter ett år säljs alla Apotek och utlämningsställen som inte visar plusresultat. Jag kan garantera att varenda landsortsombud kommer att vara nedlagt om två år!

På det mindre orterna är det idag en handlare som klarar att hålla sin butik öppen tack vare att han kan erbjuda bensin, apotek, systemombud och post i butik. När nu bensinbolagen bygger "framtidens stationsnät" betyder det döden för många lanthandlare.

Knapsu sa...

Det som är konstigt är ju att vi alla vet innerst inne att bolagiserandet och privatiserandet av snart alla våra samhällsfunktioner och tjänster innebär en utarmning men ändå låter vi det fortgå!
Varför är Sverige så marknadsliberalt i jämförelse med övriga EU-länder?
Vi har snart kastat bort hela det samhällsbygge som var en förebild runt om i världen!