torsdag, mars 12, 2009

Antipiratbyrån ute och hotar

20.000 till 30.000 kronor per låt får man räkna med att betala när Antipiratbyrån skickar faktura för ditt fildelande. De hotar även med fängelse och ser inga problem med att förstöra din eller dina barns framtid utan ansvaret är ditt!

Det nya fildelningsprotokollet Oneswarm, som innebär att man inte behöver publicera sin IP-adress när man fildelar, försvårar för Antipiratbyrån att spåra fildelare. Därför går man nu ut och hotar på olika forum med följande budskap:

ETT MEDDELANDE FRÅN SVENSKA ANTIPIRATBYRÅN ANGÅENDE FILDELNINGSTEKNIKEN ONESWARM

Nya kommunikationstekniker på Internet, såsom OneSwarm, medför många fördelar. Man kan exempelvis snabbt och enkelt sprida sin egenskapade musik, videosekvenser eller texter till folk runt om i världen. Man måste dock samtidigt komma ihåg att upphovsrätten även gäller på Internet och att det inte är acceptabelt att sprida någon annans skyddade verk utan tillstånd. Vi rekommenderar därför alla föräldrar att diskutera innebörden av upphovsrätten med sina barn och förklara att det inte är rätt att begå brott bara för att "alla andra gör det", för att det är enkelt eller för att risken för att "åka fast" är liten. Risken finns trots allt där, och praxis i dagsläget ligger på 20.000-30.000 kr i böter för tillgängliggörande av enstaka filer. Fängelse finns dock på även på straffskalan. Fråga dig själv: Är det värt att förstöra Din eller Dina barns framtid för detta?

Vi vill med detta meddelande upplysa privatpersoner som använder OneSwarm för att olovligen sprida upphovsrättsskyddat material, i synnerhet datorspel och filmer, att detta är brottsligt och kan få allvarliga konsekvenser. Vi bevakar våra uppdragsgivares intressen även genom denna teknik och förbehåller oss rätten att vidta juridiska åtgärder, såsom polisanmälan och inhämtande av personuppgifter från operatör genom Ipred-direktivet, med efterföljande intrångsundersökning.

Vi bedriver just nu en kampanj mot OneSwarm där vi genom olika metoder spårar klienter som olovligen sprider upphovsrättsskyddat material. Vi kommer sedan att identifiera personerna bakom denna verksamhet och i de fall vi finner bevis på brottslig verksamhet lämna in en anmälan till rättsvårdande myndigheter, alternativt agera med eget mandat för att förhindra vidare spridning.

Svenska Antipiratbyrån
08-545 475 50

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj nu blev jag skraj.



Inte! ;)


Framtiden ter sig onekligen intressant i landet sverige... mycket intressant. :)

Anonym sa...

Ipred får oväntade konsekvenser verkar det som: http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/154843-ipred-tvingar-kb-att-stanga-natverk

Anonym sa...

Det är bara det att meddelandet inte verkar komma ifrån antipiratbyrån...

Anonym sa...

Ja det verkar som att de förnekar det!! Hmmm...