lördag, maj 09, 2009

JSvH hyllar det socialdemokratiska kunskapssamhället

Utbildningsminister Jan Björklund har ju, i syfte att införa sin "sorteringsskola", gång på gång med hjälp av manipulerad statistik pekat på hur dålig den svenska "flumskolan" är efter årtionden av socialdemokratisk skolpolitik.

Johan Staël von Holstein, mannen som stod för det största pumpandet när IT-bubblan blåstes upp, hyllar dock omedvetet(?) samma skolpolitik i en debattartikel i SVD:

"De har aldrig varit så många utbildade, och tack vare internet aldrig haft så bra utbildning, en sådan tillgång till information, en sådan förmåga och sådana hjälpmedel att processa informationen med. Aldrig har de varit så upplysta, med sådant självförtroende och självkänsla. Ingen har heller tidigare levt i en så öppen, lättillgänglig och globaliserad värld. Det har aldrig funnit en mer språkkunnig eller berest, kulturellt utbildad och fördomsfri generation"

Det är alltså den generation som gått i den socialdemokratiska "flumskolan" von Holstein skriver om.

JSvH som allt som oftast framställer sig som en superentrepenör och visionär påpekar också i sin vanliga ödmjuka stil att han är något utöver det vanliga och helt unik i att förstå framtiden:

"För 13 år sedan ventilerade jag min internetvision för döva öron på företagsledare, investerare och journalister. Ingen förstod eller såg framtiden som jag. Inte ens en bred majoritet av andra så kallade gurus som bara såg internets framväxt inom ramen för marknadsföring och kommunikation"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: