fredag, september 18, 2009

"Let's get ready to rumble!"

Smygpremiär ikväll för division 1-hockeyn där Asplöven börjar marschen mot serieseger i division 1A med att ta emot Kiruna i Arena Polarica. För tveklöst är det så att Asplöven återigen kommer att visa att de är det bästa laget i Norrbotten efter Luleå Hockey.
Som vanligt så mönstrar Asplöven ett i stora delar helt nytt lag med 13 nya spelare. Några av de nya spelarna att hålla ögonen på: Förre Björklöven-spelaren Fredrik Davidsson som senast spelade i italienska HC Fassa, ansluter dock först i november. Michal Lukac, 24-årig slovak med meriter från slovakiska högsta ligan. Andreas Dahlberg som spelade i Allsvenskan med Nybro förra säsongen och Jimmy Danielsson från Växjö Lakers.
Sedan har AHC även plockat russinen ur kakan från konkurrenterna Piteå och Kiruna i form av Olof Lundqvist, Anton Lundberg och Joel Asp.
Kanadensaren Henry Acres återvänder även till Asplöven efter ett år i finska andraligan.

Bland förlusterna är väl fjolårets poängkung Urban Omarks beslut att lägga klubban på hyllan det tyngsta.

Enda orosmolnet på himlen är målvaktsbesättningen, både Mogemark och Launonen kan vara hur bra som helst i sina bästa stunder men de tenderar att vara väldigt ojämna och i kvalserien till Allsvenskan så krävs det mycket hög nivå av målvakten.

NSD verkar satsa lite mera på bevakningen av division 1 och har tagit in Jimmy Stålnacke som skribent. Stålnacke spelar i år i Kalix UHC och bloggar i fortsättningen på NSD.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: