fredag, september 04, 2009

Lite skvaller bara

En bra start på dagen kan ju vara att gå till tandläkaren innan skolan och få utdraget ett par tänder som besvärar!

Den rasande trevliga Antonia från Portugal i full aktion.


Annars vet vi inte så mycket mer att skvallra om. Jo förresten, den 25:e blir det rockabilly på Stadt med bland andra Sun Cats och Robbans Rockabilly Cirkus.

Innan dess så missar jag tyvärr när Bilsport kommer på besök. Men hoppas ändå på bra uppslutning av stadens bilägare, vare sig de har glänsande Cadillacs eller rostpatinerade VW!
;-)


Som avslutning så undrar jag bara om tanken har slagit dem som lämnar grindarna i viltstängslet öppna, att det faktiskt kan vara de själva, eller någon när och kär, som krockar med en älg?

9 kommentarer:

Kråksimuleraren sa...

Precis, orkar man öppna grinden så orkar man fanimej stänga den också! Idioter, är det enda man kan kalla dem!

Björn Nilsson sa...

Att tänka två steg framåt är nog en för svår uppgift för en del människor!

iZac sa...

Eller kan det vara så att det finns jägare som vill att älgarna ska kunna passera åt endera hållet för att komma till "lämpligare" marker?


Men Bilsport? Jag har ju int besikta den senaste juh... :)

Man kan ju annars göra som i Ske-å... ;)

Knapsu sa...

iZac: Va! Har du en VW?
;-)

Låna en trailer och dra dit med hela folkaparken vettja!

iZac sa...

Om man skulle haft dragkroken kvar på "Dapper Dan" så hade det varit ett lagomt fränt ekipage med "The Soulseller" på trailer bakom! Förvisso inte alls lagligt, men ändå... och dragkroken är i bästa fall hos Cronimet i Kalix nu... :)

Anonym sa...

Apropå tänder. Tänk om man fick några gaddar utdragna på dottern.
Men landstinget i Norrbotten har numera nya snäva regler för ungdomstandvården. Min dotter har utretts och röntgats sedan hon var liten, men hon anses numera färdigbehandlad trots att hon har ett par år kvar till 18. Tänderna växer dock som förut och pekar åt alla håll och bemötandet från Landstinget är så elakt att man inte ens kunnat drömma om det.

Något privat alternativ finns inte att finna i BD-län, så det blir till att söka sig mot Finland. En ung kvinna på väg ut i livet ska inte behöva lida för sina tänders skull, så jag pröjsar privat. Det får kosta så mycket jag orkar betala.

För det finns ingen ork att slåss mot landstinget - de pissar på oss. Sverkers program tyckte det var lite långt från en konsumentfråga men Uppdrag Granskning skulle gärna kasta sig över detta sägs det. Men jag orkar inte utsätta min dotter för mer pina än landstinget hittills tvingat henne att att utstå.

/Meikäläinen

Knapsu sa...

Det där låter ju....bedrövligt minst sagt. Men finns det verkligen inga privattandläkare?

Anonym sa...

Konstigt att det är så olika - mina två äldsta har blivit kallade varje halvår till folktandvården för koll av tänderna som växer åt alla håll. En hel del tänder har blivit utdragna på bägge ungarna, och snart blir det tandställning för den yngste. Visst har det blivit förändringar under åren; numera är det ofta en tandsköterska som tittar och röntgar och tandläkaren ringer upp om det behövs (det har hänt!). Fast ungarna är förstås inte tonåringar än, så tandläkarna kanske "färdigbehandlar" dom halvvägs...

Anonym sa...

Det finns privata tandläkare, men den expertkompetens som behövs för tandreglering är mera begränsad. Därför är den hårt bokad och upptagen med alla som inte får hjälp av landstinget att vi skulle få vänta mer än ett år. Därför måste det bli andra sidan gränsen som gäller.

/Meikäläinen