onsdag, februari 10, 2010

Vargjägarna är mer korkade än de själva tror

Tjuvjakt på varg har uppdagats i Värmland och kommenteras på följande sätt på Jägareförbundets blogg(ej rättat för ev. felstavningar):

"Ibland blir man bara trött. Vad är det för idioter som med berott mod tjuvjagar varg mitt på en sjö när det är spårsnö. Är det för att man vill bli att brottet skall bli upptäckt? Ett par jägare har redan hört av sig och menar att det måste vara vargkramare som vill svärta ner oss! "- Så jävla dum kan väl ingen jägare vara, nu när vi äntligen fått möjlighet att jaga varg."

Tyvärr så ser det inte bättre ut än att jägarna är precis så dumma som de själva tror!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

///MS sa...

Det är dj--ligt tråkigt med (de flesta) jägarnas primitiva insinktiva beteende. Vargen är ett stiligt djur som berikar vår fauna! Ersättning för dödade djur utgår så jag misstänker att huvudanledningen till jägarnas motvilja är att Vargen går på älgen och minskar älgstammen. Det innebär ju färre älgar för jägarna att skjuta! Jag som skogsägare däremot tycker att älgstammen skall minskas drastiskt då de förstör ungskog. En större vargstamm hjälper mig med att få färre bewtesskador i skogen!

Fram för vargen!!

Knapsu sa...

Jag undrar om det inte bara är en högljudd minoritet bland jägarna som vill jaga/utrota vargen. Min uppfattning är ändå att de flesta jägare värnar om naturen och att där skall råda en vettig balans.
Men jag kan ju ha fel!

Att det finns "köttjägare" som bara ser naturen och älgjakten som en inkomstkälla och upplever att vargen hotar deras ekonomiska vinning har man ju sett bevis på.

För skogsägaren är det ju, som du säger, bra att älgstammen hålls i schack och det bästa är väl om naturen kan sköta det utan att människan lägger sig i.

Sedan när det gäller det oproportionella hatet mot vargen så finns det mycket att orda om det.
Men det kanske kommer nån annan gång!

Bert sa...

Kanske, kanske har det som hänt i vinter blivit den vändpunkt vi förtjänar. Jägarförbunden har fått på skallen och måste kanske börja tänka om. De måste förstå att de, som representerar ett fåtal procent (jag tror det är 2 eller 3) av Sveriges befolkning, inte kan få bestämma hur det ska se ut i våra skogar.

Knapsu sa...

En sak som jag inte tog upp är ju det underförstådda i Jägareförbundets blogginlägg, att det tydligen är okej att tjuvjaga varg så länge man inte åker fast.
"Vad är det för idiot som lämnar spår efter sig" står det ju faktiskt i texten!!

///MS sa...

Vargfrågan sysselsätter tydligen byfånar i alla partier!!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/nordanstig-ska-hallas-vargfri-1.1046216

Knapsu sa...

Det väcker ju några frågor. Ska dom sätta upp skyltar med "Tillträde förbjudet för varg" längs med kommungränsen? Och om det nu dyker upp en (uppenbarlig icke läskunnig) varg inom kommunen, ska kommunen ge sig ut och tjuvskjuta vargen?

Dom har gjort bort sig alldeles i Nordanstig!

RW sa...

"Vargen är ett stiligt djur"

Lika stiligt som en skabbdrabbad hund. Vargar är riktigt fula djur. Varför ska dom finnas kvar här egentligen? Det finns ju gott om varg i Ryssland.

knapsu sa...

Javisst, skitsmart!
För när man tänker efter så är väl alla andra djur som vi har i Sverige flitigt representerade någon annanstans i världen, så då kan vi ju skjuta ihäl vartenda jäkla djur som finns här!!!!

Kossor, älgar, harar, möss, hundar, katter, hästar, gråsuggor, myror, mm.mm och inte minst alla störande fåglar som bara tjattrar och låter överaltt. Hä bar å skjut dom allihop!

DET vore väl nåt?