torsdag, mars 11, 2010

Centerns recept för ett konkurrenskraftigt Sverige

För att Sverige skall bli internationellt konkurrenskraftiga har Centern en massa fina-fina förslag. Eftersom de svenska byggnadsarbetarna är lata och facket ondskefulla sabotörer så skall svenska byggföretag konkurreras ut av baltiska företag med lågavlönade arbetare. De svenska företagen och arbetarna får istället ge sig ut på någon låglönemarknad någonstans i Europa (oklart var) och konkurrera. På något mystiskt sätt ska detta tydligen stärka Sverige och de svenska företagen. De arbetare som till äventyrs blir kvar i landet skall sänka sina löner och vara daglönare som kan sparkas ut i arbetslöshet på dagen.

Ett annat sätt för Sverige att hävda sig i den internationella konkurrensen är att staten betalar halva priset för den städning som underklassen utför i överklassens salonger. Centerledaren tycker även att vi kan bli ännu vassare som nation om vi börjar rasta hundar åt varandra med hjälp av statliga subventioner.

Centerns riksdagskandidat Johan Hedin tycker att "som en liten exportberoende ekonomi bör vi ta alla möjligheter till tillväxt i hela landet tillvara"
Därför vill han legalisera bruk och framställning av cannabis.

Stureplanscenterns flummiga miljö-, lantbruks- och näringslivspolitik sammanfattad:

"Cannabis är också – i dubbel bemärkelse – en grön näring. För den svenska lantbrukssektorn kan cannabisodling bli en potentiell exportsuccé"

Så sammanfattningsvis så ska Sverige enligt Centern konkurrera, inte med högteknologiska produkter eller tjänster utan med att byggföretagen går i konkurs, alla sänker sina löner och blir daglönare, vi ska städa och rasta hundar åt varandra och vi skall odla, röka och exportera cannabis.

Skönt att stolpskotten åker ur riksdagen i nästa val!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

M sa...

fast... dom åker ju inte ut?

Knapsu sa...

Jo, om jag får som jag vill! Chansen för det ökar ju också ju desperatare utspel de kommer med.

iZac sa...

Jag vill hoppas och tro att centerns utspel om avdrag för att rasta hundar är den slutgiltiga spiken i deras kista, om man så säger...

Sen kan man alltid diskutera Husavdragens, som Skatteverket benämner demsamma, vara eller inte vara inom vissa typer av tjänster.

Knapsu sa...

Lämpligt var det ju att den diskussionen kom upp när det blåste som mest om sjukförsäkringspolitiken.

Lämpligt och lämpligt, det var ju helt enligt Schlingmans startegi!

Anonym sa...

Att tala med kluven tunga verkar vara centerns nya giv. Senast Cannabis-killen som skriver om möjligheten med odling och export samtidigt som han skriver att han inte tar ställning till legalisering eller ej.

Många centerpartister jag möter är mycket fundersamma över vart partiet har tagit vägen. Det blir förhoppningsvis en hård dom från väljarkåren som gör slut på eländet.

/Meikäläinen

Anonym sa...

Centern är ett desperat understrecket-parti som öser ur sig mer eller mindre ogenomtänkta förslag som inte har någon förankring i verkligheten.