fredag, mars 26, 2010

Högerexperimentets fyra fokusområden - fyra självmål

"För att visa på skillnaderna mot det rödgröna regeringsalternativet har de borgerliga partierna valt ut fyra områden som de tänker fokusera på under valrörelsen"
Fokusområdena är jobben, ekonomin, välfärden och klimatet.
Antagligen så kommer man att tala om framtiden för tittar man i backspegeln så finns där inte mycket att skryta med.

Jobben: Ja när det gäller jobben så visade sig "arbetslinjen" i själva verket vara "bidragslinjen".  En ökande arbetslöshet, deltidsarbetande som på grund av att möjligheten att deltidsstämpla tagits bort, tvingas säga upp sig och istället bli arbetslösa på heltid, vårdnadsbidrag som lett till att invandrade kvinnor stannat hemma istället för att söka jobb, allt fler beroende av försörjningsstöd från socialkontoret är några exempel på hur högerexperimentets "arbetslinje" slagit ut.

Ekonomin:  Det ska vara en moderat till att skryta om "ordning och reda" i ekonomin när man säljer ut bolag som drar in pengar till statskassan, sänker skatterna och lånar pengar för finansiering.
Skulle jag be min arbetsgivare att sänka min lön  för att vara snäll med honom, samtidigt som jag tog banklån för att få mat på bordet, ja då skulle jag inte påstå att jag var duktig på ekonomi!

Välfärden: Med debatten om sjuka som tvingas till arbetsförmedlingen så har det ju slutligen gått upp för var man att högerexperimentet håller på att slakta välfärdssystemen.

Klimatet: Fiaskot i Köpenhamn, en miljöminister som menar att nya motorvägar i Stockholm är bra satsning för miljön, en satsning på återvändsgränden etanolbilar och Vattenfalls satsningar på kol- och kärnkraft är inte de vackraste kulorna att hänga i jukgranen när man pratar klimatpolitik.

Nej, ett nytt namn, ett nytt språk och en ny logotyp är nog vad högerexperimentet får sätta sin tilltro till när det gäller att slå blå dunster i ögonen på folket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

13 kommentarer:

Michael Karnerfors sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Michael Karnerfors sa...

Vad är det som är fel med att satsa på Sveriges koldioxidsnålaste kraftkälla?

Vad är det som är fel med att satsa på att kraftigt dra ned på utsläppen från världens mest förorenande kraftkällor?

Wonder Warthog sa...

Vad är det för fel att kontaminera andra människors miljö genom uranbrytning? Kärnkraft är mer än själva produktionen.

I övrigt tror jag att Alliansen gör som vanligt i valrörelsen, ljuger så att vi dränks i grodor värre än vad Mose fixade år Farao Vem Fandetnurvarhotep!

Knapsu sa...

Menar du, Karnefors, att Vattenfall köper upp kolkraftverk för att lägga ner dem och på så vis minska koldioxidutsläppen?

Michael Karnerfors sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Michael Karnerfors sa...

Wonder Warthog: Vad är det för fel att kontaminera andra människors miljö genom uranbrytning?

Samma fel som det är att kontaminera miljön med järn-, koppar- och neodym-brytning, d.v.s. inte särskilt mycket så länge du gör det rätt.

Kärnkraft är mer än själva produktionen.

Samma sak gäller vattenkraft, vindkraft, solpaneler, bioenergi och whatnot. Kärnkraftshatarna är väldigt snabba med att påpeka att kärnkraft har en hel livscykel. Men så fort vi kärnkraftskramare svarar "Du, Gryta-Som-Just-Kallade-Kopparkittlen-Svart... det gäller faktiskt dina alternativ också" så drabbas hatarna Selektiv Dövhet i kombination med dito Teflonhjärna.

Att alternativen - när man kollar hela deras livsccykel - är mer förorenande än kärnkraften ignorerar kärnkraftshatarna snabbt och effektivt, därför att det är ju inte helt politiskt korrekt. Kallas visst "dubbelmoral" senast jag kollade.

Så frågan kvarstår: Vad är det som är fel med att satsa på Sveriges - i ett livscykelperspektiv - renaste kraftkälla?

Knapsu: You tell me. Vet du något om vad Vattenfall faktiskt gjort på området eller du fastnade vid "Vattenfall köper kolkraftverk" och dessa tre ord räckte för dig?

M sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
M sa...

Apropå välfärden sa ju till och med Mona på bästa sändningstid hos Ekdal att ändringarna i sjukförsäkringen till största del var bra.

Björn Nilsson sa...

"Fokusområdena är ..." Burr, det ger mig en hemsk vision av en gubbe med OH-projektor och en trave stentrista OH-bilder.

Isse sa...

Har Jinge blivit gästbloggare här?

Kråksimuleraren sa...

Hur lång är livscykeln för kärnkraften?

Knapsu sa...

Karnerfors: Inlägget handlar om regeringens tillkortakommanden, inte om energifrågan. Diskussioner om kärnkraft med dig tenderar att sluta i detaljfrågor på nivån "hållfasthet hos bultar i reaktorinneslutningen" så idag nappar jag inte på någon kärnkraftsdebatt. ;-)

Björnfot: Ja har man inget att visa på som högerexperimentet lyckats med så kan man ju alltid dra det gamla "men sossarna då?"

Björn: Politiken nuförtiden handlar ju mest om siffror och staplar och tårtbitar i powerpoint-presentationer.

M sa...

Jag tyckte ju att det visade på något som högerexperimentet lyckats med? :(