torsdag, april 29, 2010

Bulldozern Wetterstrand

Maria Wetterstrand läxar upp Karin Pettersson och fortsätter med att köra över Anders Borg.
Notera att Anders Borg också vill höja skatterna.



Den som ojar sig över dyrare bensin med de rödgröna bör ha i åtanke Centerns förslag på koldioxidskatt, som innebär en höjning på 105 öre per liter bensin. Dubbelt upp jämfört med de rödgrönas!

Klirr, klirr låter det när Maud Olofsson i SvD kastar sten i glashuset!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Maria W. var klar och tydlig och med en framtidstro och bestämdhet man önskar skulle finnas hos fler.
Med Fridolin också tillbaka så tar miljöpartiet över i Sverige tror jag.

Kamrer Borg hamnade ordentligt på defensiven. "Ni står på ett ben...", sa Maria W. Alliansens politik blev helt avklädd på en sekund. Man riktigt såg bilden av hur enkelspårig och bräcklig deras skattesänkarpolitik är.

Centern. Egentligen bara att beklaga numera. Fattar inte hur det kunde gå så illa med ett förut rätt så hyggligt parti. Och de fattar inte kritiken mot sin ändrade politik. Ibland undrar man hur det står till med fattningsförmågan.

/Meikäläinen

Kråksimuleraren sa...

Kom sedan ihåg att reseavdragen ska öka med 75 öre i två omgångar totalt 1,50. Så att det skulle bli dyrt att pendla till jobbet är ju bara nys!

Knapsu sa...

Meikäläinen: Just det! Precis så här skall politik bedrivas, raka ärliga besked om vad man vill göra och varför. Ingen falsk retorik eller populism. MIljöpartiet vågar stå för sin politik, säg det parti (inte minst inom borgaralliansen) som gör det idag!

Kråksimuleraren: Ja det läxade hon ju upp reportern för. Sedan mörkar ju moderaterna hur mycket de tänkt sig att höja miljöskatterna. Eftersom de nu också målat ut sig som ett miljöparti så kanske de vill höja med ännu mera än Centern?

Anonym sa...

Men centerpartiet vill ju inte höja koldioxidskatten med 1,05 kr. Det var en arbetsgrupp som lyft fram förslaget men det har inte accepterats av partiet. En osanning blir inte sann bara för att den upprepas.

Knapsu sa...

Hej Frank! Nej det är sant att Centerpartiet inte vill höja koldioxidskatten med 1.05 kr.
De vill höja koldioxidskatten med 36 öre per kg koldioxid, vilket i höjt bensinpris motsvarar 1.05 kr.

Höjningen går ju självklart inte att bevisa förrän den redan är genomförd.

Detsamma torde gälla för de rödgrönas höjning.

Anonym sa...

Vad centern vill från tid till annan är numera inte lätt att hålla reda på för den normalbegåvade. Men mer kärnkraft är de i alla fall för stunden bestämt positiva till.

/Meikäläinen