måndag, juni 21, 2010

E10 reviewed

Någonstans i trakten av Mäntyvaara pep det till i mobiltelefonen. Ett SMS:

Hej. Din beställda vara till hunden/katten är tyvärr restnoterad och kommer inte att komma. Mvh Apoteket Kronans Droghandel.

Det skulle ju bli så mycket bättre efter apoteksreformen och utförsäljningen av apotek, och så fick vi ju läsa nyligen att Göran Hägglund menade att vi har ätit för lite mediciner förut. Men det kanske inte gällde våra hundar och katter?

Men det blev ju mera valfrihet! Vi är fri att välja om ett statligt ägt apotek eller ett privatägt apotek skall meddela oss att de inte har råd att lagerhålla sånt som inte säljs nog ofta.

På tal om apotek så är ju steget till att tala om smärta inte särskilt långt. En 10A smältsäkring väger inte många gram men när gravitationen får dra den till jorden från två meters höjd så utvecklar den en tillräcklig hög levande kraft för att orsaka rejäl smärta på den icke skoförsedda tå som stoppar fallet.

Hip-Hooray Blåtå! Jag som tyckte att jag hade nog ont i foten redan innan.

Och på tal om husdjur, borti Tvärån hålls de ju med han älgen som husdjur:


Och på tal om det så sägs det att man aldrig ska inleda en mening med "och".
Vad säger de lärde, får man det?

Sedan så utser jag även denna sommar Shell i Töre som vinnare i tävlingen om den skitigaste dieselpumpen.

Jaja, det blir en del bloggämnen när man är ute och flänger runt till sina fastigheter runt om i länet.
;-)

Imorgon blir det röjsågen som skall luftas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Kråksimuleraren sa...

Man måste ju göra en nedtagning med foten för att inte skada ska uppkomma, har du ingen fotbollsådra i dig så här i VM-tider? Röjsågen ska naturligtvis köras i Gällivare? ;)

Knapsu sa...

Du ser fram emot rubrikerna va?
"Man med röjsåg gick fram som en slåttermaskin på Vassaratorg"
:-)

Björn Nilsson sa...

Förr gick man in på apoteket, förevisade receptet och fick vad man ville ha. Nu skall man inte vara så jäkla säker på att de har rätt vanliga mediciner inne, vilket jag fått uppleva.

Och detta får ju betraktas som en käpp i hjulet om politiken är att vi skall äta mer medicin (och bli söndermedicinerade och dö fortare kanske?).

Det är inte riktigt acceptabelt i välskrivning att börja meningar med "och". Ett undantag är Bibeln, men när den skrevs ihop hade man ännu inte tillgång till rejäla svenska språkläror.

Kråksimuleraren sa...

Och, det är klart att man skall ocka! :) När det gäller apoteken så tycker jag att när man är hos doktorn så ska han koppla upp sig mot apoteket dit man kan tänka sig att gå och reservera just den medicin man ska ha som finns inne, inte som nu få en sak på receptet och en annan sak på apoteket, det går ju någorlunda för oss som minns vad vi ska ha, men tänk på de äldre som knappt minns vad de heter som ska äta mängder med mediciner som aldrig heter samma som på receptet.

Kråksimuleraren sa...

För övrigt så ska vi numera spara på punkter och stor bokstav, genom att göra så långa meningar som möjligt så sparar vi snart ett helt kärnkraftverk, för det har regeringen sagt! ;)