söndag, augusti 29, 2010

Alliansen idiotförklarar studenterna

De rödgröna vill höja studiebidraget med 400 kronor per månad och utöka studielånet med 200 kronor om ekonomin tillåter det. Klart är dock att studiebidraget höjs med 100 kronor oavsett. Samtidigt lovar allianspartierna att höja studielånet med 500 kronor, men ingen höjning av studiebidraget.

Som en kommentar till att alliansregeringen vill att studenterna skuldsätter sig med ytterligare 500 kronor varje månad idiotförklarar Högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (FP) landets studenter:

"- Jag tror att de allra flesta studenter tycker att det viktigaste är hur mycket mer pengar man har i plånboken varje månad, inte den exakta fördelningen mellan bidrag och lån"

Man börjar förstå varför folkpartisterna är så kritiska till skolan. De lyckades uppenbarligen inte att ta till sig vare sig matematik- eller ekonomilektionerna som alla vi andra gjorde.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

9 kommentarer:

M sa...

Vad gör 500 kr i månaden mer i lån under hela studietiden? 30 000 kr? Tycker dessutom inte det är mer än rätt att största delen belastar studentens framtida ekonomi. Eller hur känner du över att betala notan för massa slickade handelsstudenter som pluggar gratis på din bekostnad och sedan ger sig ut i näringslivet och tjänar stora pengar åt utländska investmentbolag, aktieägare och giriga bankdirektörer?

Kråksimuleraren sa...

Jasså Björnfot, är det de gör? Jag trodde att det gick till såna som utbildade sig till vårdbiträden och sjuksköterskor för att kunna ta hand om gamla utslitna lastbilschaufförer på ålderns höst, jamen dåså, bäst vi tar bort allt vad studiebidrag heter.

M sa...

Vårdbiträde kan man bli efter en gymnasieutbildning...

Anonym sa...

Även den som utbildar sig på gymnasienivå kan behöva studielån om man läser in utbildningen i vuxen ålder.

/Meikäläinen

M sa...

Ja men då är det väl jättebra att man får utrymme att låna lite mer, om det är det man behöver.

Anonym sa...

Ännu bättre om bidragsdelen är större, speciellt med tanke på att det inte är ett höglöneyrke man går till. För då är 30.000 ett betydande belopp.
Även de som utbildar sig i Yrkeshögskolan tillhör en grupp som inte normalt står att finna bland de högavlönade.

/Meikäläinen

M sa...

Varför undersköterskeyrket är lågavlönat beror ju enbart på att det är ett kvinnodominerat yrke, samt dess (tråkigt nog) låga status. Jag ser däremot inte lösningen på problemet i att utöka studiebidraget.

Anonym sa...

Tills problemet med låga löner är löst finns möjligheten att lindra de negativa effekterna under tiden med ökat studiebidrag. Om man vill. Men det vill inte högerregeringen i Sverige.

/Meikäläinen

Anonym sa...

"Och så har folk mage att påstå att vi inte är en regering för låginkomstagare! Tvärtom gör vi ju allt för att jättemånga ska vara just låginkomsttagare"

Terrornätverket Alliansen.