onsdag, september 01, 2010

EU ökar takten i penningbrännandet.

Bara för att påminnas om vad våra skattepengar används till så läser vi Henrik Alexanderssons rapport från Bryssel om "Speedad flyttcirkus":

"Under september månad kommer Europaparlamentet att ha två sessioner i Strasbourg – med endast en veckas mellanrum.

736 ledamöter, tusentals assistenter, tusentals EP-tjänstemän – alla åker mellan Bryssel och Strasbourg i flygplan, i egna bilar och på tåg. Bara restiden för alla dessa människor, under september månad, tar minst 50.000 arbetstimmar i anspråk. Skattebetalarna får ta notan för tiotusentals hotellnätter. Långtradare med kontorstrunkar rullar fram och tillbaka mellan parlamentets byggnader i Bryssel och Strasbourg"

I juni 2006 skrev jag om detta vansinne och uppmanade då till att gå in på www.oneseat.eu/ och skriva på för att få stopp på flyttkarusellen som då kostade 200 miljoner euro per år. Uppenbarligen skiter EU-parlamentet i Artikel 47 om deltagardemokrati eftersom man låter fransmännen blockera detta och ärendet inte varit uppe trots att över en miljon EU-medborgare skrivit under.

Eller som en kommentar hos Alexandersson formulerar det: "Sarkozy skriver ut alla underskrifterna från oneseat.eu och torkar sig med dom i röven..."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag mår illa. Ikväll såg jag på TV hur bl.a. lettiska kvinnor måste flytta och lämna sina barn för att åka till Sverige och städa så att de ska kunna försörja sina barn.
Flera hundratusen barn i Europa lever utan sina föräldrar av detta skäl.

Samtidigt pågår detta vansinne i EU där man lyxflyttar och bränner pengar som istället kunde användas till att hjälpa människor i nöd och stödja deras länder när de lider i sviterna efter finanskrisen.


/Meikäläinen

Knapsu sa...

Ursäkta om jag spär på illamåendet, men jag tänkte passa på att redogöra vad själva EU-parlamentarikerna kostar oss:

Om vi summerar ihop ledamöternas löner, ersättning för allmänna utgifter, anställd egen personal, traktamente för varje dag som ledamoten närvarar vid parlamentet och årlig reseersättning så kostar varje ledamot i Europaparlamentet ca. 4,8 miljoner årligen. Och de är 736 stycken!

Sedan tillkommer kostnaden för deras resor mellan hemmet och Strasbourg/Bryssel.

Plus allt vi inte får veta.

Knapsu sa...

Som upplysning: Traktamentet för varje dag som ledamoten närvarar vid parlamentet(de får alltså extra bonus, utöver lönen om de behagar infinna sig på sitt jobb!!) är 3000 kronor per dag.

Anonym sa...

Snart kräks jag.

/Meikäläinen