onsdag, april 29, 2015

Two tons of steel...

...Eller mera exakt 2,2 ton amerikanskt stål blev alltså bil nummer 20 i ordningen för mig.




Läs även andra bloggares åsikter om , ,

"Man borde avskaffa privata bankers rätt att skapa pengar"

Jag har skrivit om hur banker skapar pengar ur ingenting förut, bland annat i inlägget "Dags att övergå till kontantsamhället", men när det handlar om bankerna och hur de styr samhället så tål det ju att upprepas. Här ett klipp med Andreas Cervenka:




Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

fredag, april 24, 2015

"Either you are with us, or you are with the terrorists"

IS och talibangrupperingar har tydligen förklarat Jihad mot varandra.
Vems sida ska man då välja?
Vilka är ondare än de andra?
Vilken sida hade George Bush valt?

måndag, april 13, 2015

Outbildade, giriga entreprenörer är bäst enligt Gudmundson.

Entreprenörer står för de flesta innovationerna menar Per Gudmundson i SvD.

"Entreprenörskapet har många drivkrafter, och inget ont om utbildning, men det går nog inte att komma ifrån att den viktigaste är vinstintresset" skriver Gudmundson.
För att stärka sin tes att det är det vinstdrivna entreprenörskapet som är den viktigaste förklaringen till att vi inte längre bor i grottor, lyckas Gudmundson göra en retorisk kullerbytta och redovisar siffror som de facto visar att 67 % av de 100 viktigaste innovationerna som skapade vårt välstånd gjordes av arbetare eller statsavlönade akademiker.

Det är alltså de statligt finansierade universiteten och anställda arbetare som stått för merparten av de innovationer som skapade vårt välstånd och inte (den outbildade?) entreprenörens starka vinstintresse som Gudmundson försöker hävda.

Jag vet inte om Gudmundson bara har otur när han tänker men som ett exempel på att innovation inte är framgångsrik utan vinstintresse nämner han Sovjetunionen. "Med känt resultat" som han skriver..
Ja det kända resultatet är ju att trots frånvaron av entreprenörer så var det Sovjetunionen som bland annat var först med att skicka upp en satellit i omloppsbana runt jorden, först med att skicka en levande varelse ut i rymden och först med att skicka en människa ut i rymden.

Att det icke-socialistiska USA sedermera kom ikapp och vann kapplöpningen till månen berodde ju i första hand på att den amerikanska staten, inte några vinstdrivna entreprenörer, hade bestämt sig för att detta skulle bli verklighet.




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

söndag, april 12, 2015

Tiggeriförbud?

"Sverigedemokraterna vill som enda riksdagsparti införa ett nationellt förbud mot tiggeri. Anledningen är egentligen mycket enkel: tiggare förstör gatubilden och utgör dessutom ett direkt störande moment för många hederliga medborgare som vistas ute på gator och torg. Att polisen dessutom befarar att en stor del av dessa tiggare har kopplingar till organiserad brottslighet gör inte saken bättre. 

Med en konkret lagstiftning mot tiggeri ges polisen möjlighet att forsla bort tiggare och utfärda böter, vilket förbättrar gatumiljön avsevärt."

/Kent Ekeroth i Svd Opinion

Bild: Ulf Ivar Nilsson.

söndag, april 05, 2015

Ursprunget till IS

Nyliberalen vill tillbaka till 1800-talets kåkstäder

"Segregation måste inte vara dåligt" skriver Fredrik Segerfeldt i Metro.
 Som den nyliberal han är så längtar han tillbaka till när allt var som i 1800-talets USA då "kvarteret betraktades som slum. Bostäderna var enkla och saknade många av de moderna bekvämligheter som fanns i husen i de mer välmående delarna av staden".
Nyliberalen Segerfeldt vill inte bara att 1800-talets kåkstäder i USA ska återuppstå i Sverige. Han vill även att alla invandrare, och ALLA svenska ungdomar som tar sitt första jobb, ska ha lägre löner än idag.

Att öka löneskillnaderna genom att sänka lönerna för de som har lägst löner och redan idag har svårt att överleva är enligt nyliberalen att göra dem en tjänst.

Enligt Segerfeldt är segregation bra och något vi måste bli bättre på i Sverige.För då kan vi nämligen ha en andra klassens medborgare som kan utnyttjas som billig arbetskraft.
Något som tydligen är nyliberalens önskedröm

Mänskligt lidande, social misär och strukturella orättvisor finns inte i nyliberalens verklighetsfrånvända tankevärld.